Umag

Op 10 kilometer van Camping Lanterna ligt het middeleeuwse Umag. In dit plaatsje vindt u typisch smalle straatjes, gezellige terrasjes, historische gebouwen en een prachtige haven. In dit schilderachtige dorpje kunt u voor een klein prijsje heerlijk eten. De gezellige straatjes nodigen uit tot flaneren en de gezellige cafétjes vragen om bezocht te worden. Umag is door de jaren heen bezet door verschillende heersers en dat is aan de architectuur terug te zien. In het verleden hebben de Romeinen een zeer belangrijke rol gespeeld in het ontstaan en ontwerp van het plaatsje dat wij vandaar te dag kunnen bewonderen.

Een gezellig centrum

Kolonisten uit Venetië hebben hier ook een aantal jaren de dienst uitgemaakt. Kenmerkend hiervan zijn de renaissance tinten die u overal in de stad zal ontdekken. Door de brede kuststrook van Umag is het mogelijk om diverse watersporten te beoefenen. Door de directe ligging aan de Adriatische zee zijn visgerechten razend populair in Umag. Bezoek daarom tijdens uw verblijf een gezellig visrestaurant aan de haven van Umag. In de talloze boetiekjes en winkeltjes kunt u leuke souvenirs, kleding stukken en lederwaren kopen. En voor wie een gokje wilt wagen is er ook een casino te vinden.

Cultuur snuiven

Door de vele overheersers kent Umag een rijk en welvarend verleden. Deze rijkdom zal u terug vinden in de vorm van kerken, eeuwen oude gebouwen en prachtige monumenten. Bezoek bijvoorbeeld de Maria-Hemelvaartkerk uit die in 1757 is gebouwd. Bezoek het stadsmuseum om meer te weten te komen over het rijke verleden van Umag en Istrië. Na een dag vol cultuur snuiven kunt u tot rust komen in een van de gezellige barretjes of restaurantjes. Bestel bijvoorbeeld een de ‘Fuzi’, een traditioneel Kroatisch gerecht dat is samengesteld uit pasta en truffel. Wij raden aan om bij dit gerecht een lekker glaasje traditionele Kroatische witte of rode wijn te bestellen.

Comments are closed.