Istrië

Camping Lanterna bevindt zich in de regio Istrië en dient als de perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van verschillend schilderachtige dorpjes en indrukwekkende steden. Istrië is een van de meest bijzondere regio’s van Kroatië en is geografisch gezien het hart van Europa. Wat Istrië zo bijzonder maakt is haar diverse landschap. De zuid oever van Istrië wordt omgeven door een helder blauwe zee dat grenst aan een rots achtig landschap. Stranden worden omheint door de vele bossen die in Istrië te vinden zijn. Deze weelderige karakteristieken zorgen ervoor dat Istrië over een indrukwekkende kustlijn beschikt. Aan de Adriatische kust liggen ongeveer 2000 eilanden waarvan er tientallen nog bewoond zijn. Op de bergen kan er in de zomer maanden zelfs nog sneeuw liggen!

Architectonische sporen

Kroatië, en zeker ook Istrië kent een onrustig verleden. Door de prachtige locatie aan het water, dat voor de handel zeer belangrijk was, heeft Istrië vele heerser gekend. De Romeinen, Franken, Venetianen, Turken en Oostenrijkers wilde allemaal een stukje van Kroatië aan haar grondgebied toevoegen. Deze afwisseling van heersers heeft ervoor gezorgd dat, naast het landschap van Istrië, ook de steden en dorpen qua architectuur zeer divers zijn. In elke stad vindt kenmerken terug van de Renaissance, de Romeinse bouwstijl, de barok en de Gotiek. Deze diversiteit zorgt ervoor dat u eigenlijk nooit uitgekeken raakt in steden van Istrië.

Kenmerken van Istrië

Het mooiste wat de Romeinen in hun overheersing hebben nagelaten is het prachtige Amfitheater van keizer Augustus in de stad Pula. Ook is de tempel van Neptunues in Porec bewonderingswaardig. Vergeet ook zeker niet het historische centrum van Rovinj te ontdekken. Of bedoek de historische stad Pazin. Hier kunt u een impossante citadel bezoeken dat boven de 120 meter diepe Fojbakloof is gelegen. Een typische Kroatische stad kunt u herkennen aan haar prachtige kerken, levendige pleintjes, eeuwen oude poortjes en mooie fonteintjes. Naast het historische erfgoed van Istrië wemelt het er van de restaurantjes, terrasjes, barretjes en levendige pleintjes.

Comments are closed.